2.02.2013

Nuoruusmuistoja.

Aikahan tunnetusti kultaa muistot, kaikesta huolimatta ajattelin jakaa joitaikin kultaisia muistoja kanssanne.

Päälimmäisenä muistoissa on naapurin tyttö, mua kolmevuotta vanhempi tumma kaunistus. Hänen sukkiinsa pääsin tutustumaan aina heillä kyläillessäni, sillä pyykkikori sijaitsi vessassa. Muistelisin, että ennen hänen murrosikäänsä sukat eivät juurikaan kummalliselta tuoksuneet, mutta murkkuikä teki tehtävänsä ja sukat alkoivat olla todella taivaallisen tuoksuisia. Muistan kuinka ostin muutaman parin täsmälleen samanlaisia sukkia joita hänellä oli ja aina kylässä käydessäni tein vaihtarit, eli vaihdoin sukat pyykkikorista vastaaviin. Tosin tämä touhu oli joskus aika turhauttavaa, kun pyykkikorissa ei ollutkaan juuri niitä sukkia jotka voisin vaihtaa. Erään kerran onnistuin huijaamaan jollain verukkeella hänen puhkikuluneet jumppatossut itselleni, niissä oli aivan mieletön jalkahien tuoksu ja ne olivatkin pitkään rakkaimmat aarteeni.

Lämmöllä muistelen myös koulumme tyttöjen pukuhuonetta, siellä tuli vierailtua monina sisäliikuntatunteina. Liiankin monina, sillä jossain vaiheessa varastamistani sukista nousi melkoinen kalabaliikki, joka taas aiheutti sen, ettei enään uskaltanut siellä niin usein vierailla. Muistan kuinka tarkkailin kiinnostavien tyttöjen sukkienkäyttötapoja, siis kenellä on samat sukat kuinkakin monta päivää :) Pidin myös kirjaa pöllimistäni sukista, kirjasin sukkien värin, omistajan ja päivämäärän jolloin sukat olivat päätyneet haltuuni. Harmi vain, että joskus tuhosin "kirjanpitoni", saattaisi meinaan olla hauskaa luettavaa.

Myös kavereideni siskot ja joidenkin äidit joutuivat uhreikseni. Myös kotibileet olivat otollisia paikkoja päästä pyykkikorille tonkimaan.

Näin myöhemmin ajatellen jäi äärettömän monia mahdollisuuksia käyttämättä, osaksi ujouttani ja osaksi ajattelemattomuuttani. Mutta kaikkiaan koin varmasti erittäin tyydyttävän nuoruuden.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä sitten oli suurin määrä päiviä, mitä kukaan muija käytti samoja sukkia? Muistan vieläkin peruskouluajoilta, kun eräs tyttö käytti samoja sukkia aina kaksi viikkoa putkeen..

kinnunen kirjoitti...

Itseasiassa varmaankin sellaiset neljäpäivää oli maksimi, mitä näin kenelläkään samat sukat olleen.

Anonyymi kirjoitti...

Sinun lapsuudessasi taitaa olla jonkinnäköisiä traumoja, tai olet menettänyt traagisesti jonkun tms...